Напої

Сервіруючи стіл, треба пам'ятати про традиційні правила подачі напоїв, які вироблялися протягом століть: для певних вин використовувати відповідні келихи, витримувати потрібну температуру пива і т. Д.

Вино - це чудовий напій, який увібрав в себе силу землі і тепло сонячних променів. Воно викликає солодке сп'яніння, наповнює серце радістю, підносить дух. Благородство цього напою безсумнівно заслуговує на те, щоб його вживання стало справжнім ритуалом, завжди було в радість, а головне - на здоров'я. Уміння пити вино - це справжнє мистецтво. У зв'язку з цими хочеться сказати кілька слів.

Після того, як ви наповніть келих, підніміть його до очей, помилуйтеся кольором вина, вдихніть його букет і лише потім пригубити його, зігрів теплом губ, ще раз відчуйте його аромат.

Існують певні правила подачі вина до столу. Біле вино має бути охолодженим, келих їм наповнюють на дві третини. В першу чергу подають легкі вина, потім вже кріплені. Червоне вино має бути кімнатної температури, але нехай воно буде краще холодним, ніж занадто теплим. Врахуйте, що червоне вино «дихає» а тому слід відкрити пляшку з червоним вином приблизно за годину до його подачі до столу. В першу чергу подають охолоджені вина, а потім вже більш теплі. Винятком є ​​шампанське, яке подають добре охолодженим зазвичай в кінці урочистого застілля.

Задоволення, яке дарує вино, значною мірою залежить і від виду келиха, в якому його подають. Знадобилися століття, перш ніж були створені судини, за формою і розміром відповідають певним винам. Ось деякі основні види келихів.

У наш час існують чарки і келихи для міцних напоїв і лікерів, білого і червоного вина, шампанського і, зрозуміло, для змішаних напоїв - коктейлів. Для коньяку підходить келих закритої форми, такий, щоб налитий на дно напій зігрівався теплом долонь. Тільки так ви зможете відчути властивий коньяку букет. Для шампанського вже з початку XIX століття стали використовувати високі, вузькі келихи. Його форма сприяє посиленню красивого ефекту утворення бульбашок, які піднімаються з дна догори. Келихи у виді широкої і низькою чаші, в яких іноді подається шампанське не дуже підходять для нього, так як ігристе вино в ній не піниться. Келих великий розмір, з широкою верхньою частиною у вигляді дзвіночка, призначається для легких білих вин. Для більшості червоних вин, особливо десертних, - трохи закруглені келихи у вигляді тюльпана. Високі, у вигляді широкої чаші, келихи призначаються для рейнського і мозельського вин, в вигляді бочки - для бургундського. Для терпких вин - малаги, шеррі - келихи дуже простий, прямий форми. Згодом різноманітність келихів зменшилася, але збереглося їх традиційний поділ на келихи для вина, міцних напоїв, води, пива і т. Д.

Прозорий, запітнілий келих відмінно передає прохолоду чистої води і веселу жовтизну. Пам'ятайте що, колір вина шляхетний сам по собі, і передати його може лише хороший прозорий келих.
Стеклянная посуда
  1. Кружечка для пунша. Наполняется на три четверти.
  2. Бокал для пива.
  3. Пивная кружка. Возможны варианты.
  4. Бокал для чая со льдом. Возможны варианты.
  5. Бокал для воды. Возможны варианты. Желательно подавать на стол к завтраку или обеду. Наполняется либо наполовину, либо полностью.
  6. Стакан для воды. Наполняется либо наполовину, либо полностью.
  7. Большой бокал для бренди, около 250г. Наполняется только на четверть.
  8. Маленький бокал для бренди или коньяка. Наполняется только на четверть.
  9. Стакан. Наполняется на три четверти. Используется для крепких напитков со льдом.
  10. Стакан для сока. Наполняется наполовину.
  11. Большой бокал для белого вина. Наполняется наполовину.
  12. Бокал для мятного коктейля со взбитыми сливками. Может использоваться также для виски с мятным ликером и других взбиваемых коктейлей. Наполняется примерно на три четверти.
  13. Стакан для виски (может использоваться и для коктейля).
  14. Бокал на ножке для виски. Наполняется наполовину.
  15. Бокал для сухого вина, может быть из зеленого стекла с орнаментом. Подается только под рейнвейн. Любой винный бокал на столе может быть заменен. Наполняется наполовину.
  16. Традиционный бокал для хереса. Наполняется наполовину.
  17. Вариант бокала для хереса. Наполняется наполовину.
  18. Бокал для коктейля, 30 г.
  19. Большой стеклянный бокал. Для красного вина.
  20. Шарообразный бокал. Шире и больше, чем винный бокал. Используется для красных и белых дешевых вин. Иногда в него наливают пиво и даже мартини со льдом. Не используется в наборе с другими стаканами.
  21. Универсальный бокал для столового вина. Наполняется наполовину. Для белого вина, портвейна и красных столовых вин.
  22. Бокал для шампанского. Желательна толстая ножка. Также используется для охлажденных дайкири и игристых коктейлей. Наполняется наполовину.
  23. Стакан для виски со льдом. Возможны варианты. Наполняется наполовину.
  24. Стакан для виски. Возможны варианты. Наполняется наполовину.
  25. Рюмка для ликера.
Виды бокалов, стаканов, рюмок и др.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога