Напої

Вино - це чудовий напій, який увібрав в себе силу землі і тепло сонячних променів. Воно викликає солодке сп'яніння, наповнює серце радістю, підносить дух. Благородство цього напою безсумнівно заслуговує на те, щоб його вживання стало справжнім ритуалом, завжди було в радість, а головне - на здоров'я. Уміння пити вино - це справжнє мистецтво. У зв'язку з цими хочеться сказати кілька слів.
Після того, як ви наповніть келих, підніміть його до очей, помилуйтеся кольором вина, вдихніть його букет і лише потім пригубити його, зігрів теплом губ, ще раз відчуйте його аромат.
Існують певні правила подачі вина до столу. Біле вино має бути охолодженим, келих їм наповнюють на дві третини. В першу чергу подають легкі вина, потім вже кріплені. Червоне вино має бути кімнатної температури, але нехай воно буде краще холодним, ніж занадто теплим. Врахуйте, що червоне вино «дихає» а тому слід відкрити пляшку з червоним вином приблизно за годину до його подачі до столу. В першу чергу подають охолоджені вина, а потім вже більш теплі. Винятком є шампанське, яке подають добре охолодженим зазвичай в кінці урочистого застілля.
Задоволення, яке дарує вино, значною мірою залежить і від виду келиха, в якому його подають. Знадобилися століття, перш ніж були створені судини, за формою і розміром відповідають певним винам. Ось деякі основні види келихів.

Прозорий, запітнілий келих відмінно передає прохолоду чистої води і веселу жовтизну. Пам'ятайте що, колір вина шляхетний сам по собі, і передати його може лише хороший прозорий келих.
Стеклянная посуда
- Кружечка для пунша. Наполняется на три четверти.
- Бокал для пива.
- Пивная кружка. Возможны варианты.
- Бокал для чая со льдом. Возможны варианты.
- Бокал для воды. Возможны варианты. Желательно подавать на стол к завтраку или обеду. Наполняется либо наполовину, либо полностью.
- Стакан для воды. Наполняется либо наполовину, либо полностью.
- Большой бокал для бренди, около 250г. Наполняется только на четверть.
- Маленький бокал для бренди или коньяка. Наполняется только на четверть.
- Стакан. Наполняется на три четверти. Используется для крепких напитков со льдом.
- Стакан для сока. Наполняется наполовину.
- Большой бокал для белого вина. Наполняется наполовину.
- Бокал для мятного коктейля со взбитыми сливками. Может использоваться также для виски с мятным ликером и других взбиваемых коктейлей. Наполняется примерно на три четверти.
- Стакан для виски (может использоваться и для коктейля).
- Бокал на ножке для виски. Наполняется наполовину.
- Бокал для сухого вина, может быть из зеленого стекла с орнаментом. Подается только под рейнвейн. Любой винный бокал на столе может быть заменен. Наполняется наполовину.
- Традиционный бокал для хереса. Наполняется наполовину.
- Вариант бокала для хереса. Наполняется наполовину.
- Бокал для коктейля, 30 г.
- Большой стеклянный бокал. Для красного вина.
- Шарообразный бокал. Шире и больше, чем винный бокал. Используется для красных и белых дешевых вин. Иногда в него наливают пиво и даже мартини со льдом. Не используется в наборе с другими стаканами.
- Универсальный бокал для столового вина. Наполняется наполовину. Для белого вина, портвейна и красных столовых вин.
- Бокал для шампанского. Желательна толстая ножка. Также используется для охлажденных дайкири и игристых коктейлей. Наполняется наполовину.
- Стакан для виски со льдом. Возможны варианты. Наполняется наполовину.
- Стакан для виски. Возможны варианты. Наполняется наполовину.
- Рюмка для ликера.
Комментарии
Отправить комментарий