Страви

У деяких країнах, наприклад у Франції, що славиться своєю кухнею, замість солодкого на десерт зазвичай подають сир і фрукти. Тверді сорти сиру ріжуть ножем і їдять десертною виделкою. М'які сири, наприклад плавлений сир, намазують ножем на хліб з маслом. Сир, поданий з сиропом, фруктами або йогуртом, їдять кавовою ложечкою. Фрукти прийнято є приладом, фрукти з дрібними кісточками їдять руками. Кісточки або зернятка не випльовують прямо на тарілку, а кладуть на неї виделкою або ложкою. Яблука та груші розрізають ножем на дві або чотири частини, чистять і видаляють серцевину. Потім їх їдять рукою або приладом. Також їдять персики і абрикоси, не слід відкушувати від цілого плоду. Банани можна їсти за допомогою ножа і вилки, але зазвичай їх їдять, тримаючи в руці і очистивши від шкірки. Садові та лісові ягоди їдять ложечкою. Апельсини беруть в ліву руку і нарізають уздовж нього шкірку до м'якоті. Потім його очищають і ділять на часточки, які їдять руками. Смородину і виноград з грона зривають пальцями, все свіжі фрукти перед подачею на стіл повинні бути ретельно вимиті. Після обіду бажано запропонувати і подати хороший, міцну каву. Слід пам'ятати, що ложечкою каву тільки помішують, після чого її відразу ж кладуть на блюдце. У чашці ложку не залишають. Кусковий цукор з цукорниці беруть спеціальними щипцями.
Комментарии
Отправить комментарий